София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси шокира Моуриньо и Тотнъм 

"Сините" отдалечиха "шпорите" от топ 4

4 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

 Тотнъм загуби от градския съперник Челси с 0:2 на своя стадион в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига и остана на 6 точки от четвъртата позиция, на която са „сините“. Така мениджърът на "шпорите" Жозе Моуриньо допусна поражение от още един от бившите тимове в кариерата си след онази от Манчестър Юнайтед (1:2) на "Олд Трафорд" на 4 декември.

Мис България 2016 Славена Вътова украси лондонското дерби. Родната красавица гледа двубоя от трибуните на модерния стадион на "шпорите" в компанията на своя мъж Юлиян Цолов, с когото сподели целувка там.

Срещата започна динамично, а Челси бе по-активният тим и поведе с гол на Вилиан (12), който финтира Орие, освободи си пространство и с красив удар прати топката във вратата. И след гола „сините“ продължиха да контролират нещата, а „шпорите“ нямаха никаква идея как да превземат вратата на противника.

Ейбрахам и Маунт пропуснаха следващите изгодни ситуации за тима на Франк Лампард, а този на Жозе Моуриньо създаде първото си добро положение в 28-ата минута. Тогава Сисоко намери Кейн в наказателното поле и нападателят стреля неточно от добра позиция. Малко по-късно Кейн изведе Сон зад защитата, но южнокореецът прати топката над вратата. След това „шпорите“ отново отстъпиха инициативата. В самия край на полувремето вратарят на Тотнъм Пауло Гасанига усложни ситуацията на своя отбор, след като пресрещна Маркос Алонсо, но не уцели топката и отнесе играча. Първоначално съдията не отсъди нищо, но след намесата на ВАР даде дузпа за “сините”. Вилиан (45+4-дузпа) се разписа от бялата точка, удвоявайки аванса на гостите.Моуриньо пусна Ериксен на мястото на Дайър за началото на второто полувреме и “шпорите” изглеждаха по-агресивни в атака, но оставяха повече пространства за нападенията на съперника. Така или иначе съперниците не успяваха да нанесат точни удари. В 55-ата минута попадение на Тами Ейбрахам бе отменено поради засада.

След час игра Хьон-Мин Сон извърши голяма глупост и получи червен картон. Падайки на земята, кореецът замахна умишлено и с двата крака последователно опита да изрита Рюдигер, като с десния го закачи. След разглеждане на ситуацията с ВАР съдията изгони Сон.

С човек по-малко на терена Тотнъм изглеждаше обезверен, а Челси намали оборотите и умело пазеше преднината си. “Сините” имаха и някои ситуации, в които можеха да стигнат до нов гол. В 88-ата минута Канте не успя да нанесе удар от отлична позиция. Влезлият като резерва Батшуай също не се възползва от добра позиция в края.

След успеха си Челси остава четвърти с 32 точки и на 6 след третия Манчестър Сити. Тотнъм е седми с 26 точки.