София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КОЙ ЩЕ ШОКИРА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД?

КОЙ Е ИЗНЕНАДВАЩИЯТ ТРАНСФЕР НА ВАН ГААЛ?

9 годиниФенски статии 35 Телевизия Евроком

Треньорът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че има нужда от още един нападател. Бившият защитник на "червените дяволи" Денис Ъруин подсказа, че в отбора ще се завърне бивш футболист, който ще ни шокира всички. Ето кои потенциални кандидати могат да се окажат "изненадващия трансфер".

Дани Уелбек

На този етап връщането на Уелбек изглежда най-логичният ход на Луис ван Гаал. Макар сезонът на нападателя в Арсенал да не беше блестящ, той имаше възможността да демонстрира класата си именно срещу Юнайтед. В 1/4-финала на ФА Къп между двата тима Уелбек отбеляза победния гол, с който класира "артилеристите". Иначе Уелбек е юноша на Манчестър Юнайтед, като дебютира за отбора през 2008 г. През първия си престой Дани не беше твърд титуляр, но в настоящия състав няма да има нищо чудно да се намери място за него.

Кристиано Роналдо


Не минава трансферен прозорец, без да има слухове за завръщането на португалеца на "Олд Трафорд". След като Карло Анчелоти напусна треньорския пост в Реал Мадрид, Роналдо не е в много добри отношения с новия спец Рафаел Бенитес. Това още повече може да убеди португалеца да напусне кралския клуб. Роналдо не отрича, че един ден би се завърнал именно в отбора, където израсна до световна звезда. Кристиано пристигна в Юнайтед през 2003 г. и игра в тима до лятото на 2009 г.

Димитър Бербатов

Защо пък българинът да не направи сензационно завръщане в тима? Макар и на 34 години, Бербо има още какво да покаже. По подобен начин през 2007 г. сър Алекс Фъргюсън привлече Хенрик Ларсон под наем именно за да реши проблемите на тима в нападение. Освен това, привличането на опитен нападател би могло да има за цел да повдигне морала в съблекалнята. А и за всички българи ще е удоволствие да видим голмайстора на Висшата лига за сезон 2010/11 отново на "Олд Трафорд"

Жерар Пике

 

Не, не сме се объркали. Кариерата на Пике в Юнайтед започва именно като централен нападател. По-късно испанецът се преквалифицира в бранител. Жерар обаче не успява да се пребори с железния защитен тандем Неманя Видич - Рио Фърдинанд и се завръща в юношеския си тим Барселона. Пике е част от най-успешния тим в историята на каталунците. Защо пък точно Пике да не е изненадата, при положение, че в момента червените дяволи трябва да подсилят и защитата си?

Теди Шерингам


Бивш играч, който ще шокира всички. След като игра до 42-годишна възраст, Шерингам може да е човекът, който да реши нападателните проблеми на отбора. Въпреки че в момента е на 49 години, бившият английски национал определено може да засрами с представянето си Радамел Фалкао и да бъде по-удачен трансфер от колумбиеца. Разбира се, всичко това е в кръга на шегата, но какво може да е по-шокиращо от завръщането на ветеран с огромен принос за клуба?

Надяваме се, че все пак наистина ще бъдем изненадани от трансфера на Луис ван Галл, а докато той се осъществи, можем да правим само предположения.

Автор: Денис Олегов