София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Линдзи Тъкър: Джошуа да се бие с Пулев или да върне титлата

Трябва да се бие единствено с него за пояса, такива са правилата, потвърди Тъкър

Линдзи Тъкър: Джошуа да се бие с Пулев или да върне титлата

Трябва да се бие единствено с него за пояса, такива са правилата, потвърди Тъкър

3 годиниДруги 4 Телевизия Евроком


Председателят на Международната федерация по бокс Линдзи Тъкър потвърди, че единственият съперник на на шампиона Антъни Джошуа за шампионския пояс на IBF може и трябва да бъде единствено Кубрат Пулев.
Световният боксов портал BoxingScene.com потърси боса за коментар по казуса, тъй като постоянно се говори, че следващата битка на шампиона ще е Владимир Кличко, Тайсън Фюри или друг.
"Джошуа е шампион, а задължителен претендент е Кубрат Пулев. Той е такъв, защото е втори в ранглистата. Може и трябва да се бие единствено с него за пояса, такива са правилата. Преди седмица изпратихме писма до двете страни с припомняне за започване на преговори. Тази седмица това трябва да стане", коментира Тъкър.
BoxingScene.com не изключва възможността Джошуа да пренебрегне разпоредбата, но в този случай Пулев ще се бие с друг за пояса, който ще бъде отнет от британеца. По-рано днес агентът на Джошуа - Еди Хърн потвърди за преговори, но не изключи възможността титлата на IBF да бъде върната заради друг ангажимент на шампиона.