София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Официално: Карлос Сайнц е новият пилот на Ферари!

Тимът обяви официално заместника на Себастиан Фетел

4 годиниМоторни 1 Симеон Кисьов

Днес Ферари обявиха официално кой ще е пилотът, който ще заеме мястото на четирикратния световен шампион Себастиан Фетел в тима догодина. Това е испанецът Карлос Сайнц младши.

"С радост съобщавам, че Карлос ще е част от екипа ни през 2021 година. Той вече има пет сезона зад гърба си, в които доказа таланта и техническите си възмжност. Тези качества го правят идеален за нашето семейство", заяви шефът на отбора Матиа Биното.

Съотборник на Сайнц ще е младият Шарл Леклер и според Ферари това е “възможно най-добрата комбинация, с която ще можем да гоним целите, които сме си поставили”.

 Назначаването на Сайнц идва като награда за испанеца за доброто му представяне през 2019-а. Той записа най-добрия резултат в кариерата си - шесто място в класирането при пилотите. В Гран При на Бразилия Карлос се качи и за първи път на подиума, финиширайки трети. Така той донесе първия трофей на Макларън, макар и сребърна, от 2014 година насам.

 

Сега 25-годишният испанец сключи двугодишен договор със Скудерия и двамата с Шарл ще са най-младото пилотско дуо в историята на Ферари.