София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

РАЛИ ДАКАР Е ОТНОВО В АРЖЕНТИНА

Финалът е след три дни

РАЛИ ДАКАР Е ОТНОВО В АРЖЕНТИНА

Финалът е след три дни

6 годиниМоторни 257 Телевизия Евроком


Рали „Дакар“ е отново в Аржентина, на път към финала в Буенос Айрес, който е само след три дни. По сложния специален етап, стартирал на 3600 метра надморска височина, Стефан Петерханзел отново показа добро темпо и записа време в Топ 10: французинът финишира девети без да направи грешка в етапа, въпреки неблагоприятната стартова позиция. Сирил Депре записа 22-о време в етапа и се придвижи напред във временното класиране.

Техничната природа на вчерашния етап отново беше навигационно предизвикателство, освен пилотско, като екипажите трябваше да проправят пътя си по навигационната книга заради ограничената видимост. Само в началото на етапа имаше малко пясък, след което основната част от него бе съставен от тесни и груби коловози, които не оставяха място за грешки. На тези височини, в разредения въздух двигателите се затрудняват да развиват максимална мощност, като съществува реален риск за хората с височинна болест, което превръща етапите в Андите едни от най-трудните в цялото рали.

След като стартира много назад, Стефан Петерханзел трябваше да се справя с най-трудните условия. Въпреки това той постигна време в Топ 10, което означава, че днес ще е с по-добра стартова позиция. Той запазва 14-тата си позиция във временното генерално класиране и ще се цели да финишира в Топ 10 в изпълненото с много екшън рали.

Въпреки липсата си на опит, Сирил Депре продължи с 22-о място във вчерашния етап, след като преди него постигна 9-о време, демонстрирайки още веднъж, че опита му в „Дакар“ с автомобил расте с всеки километър, въпреки условията за пилотиране, които бяха изцяло несправедливи спрямо него. Вчера и двата автомобила PEUGEOT 2008 DKR нямаха никакви проблеми, като така основната цел пред Сирил е да финишира в първия си „Дакар“ с автомобил, след като вече голяма част от топ състезателите отпаднаха.