София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Семак опроверга слуховете за раздяла със Зенит

Споменаваше се за интерес от страна на Спартак (Москва), Локомотив (Москва) и Краснодар, но Семак смята да продължи работата си в Зенит

4 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Старши треньорът на Зенит Сергей Семак остава начело на отбора. В последните дни се появиха информации, че 44-годишният специалист ще напусне питерци и ще подпише с друг клуб от РПЛ. Споменаваше се за интерес от страна на Спартак (Москва), Локомотив (Москва) и Краснодар, но Семак смята да продължи работата си в Зенит.

Бившият руски национал опроверга спекулациите, че е в конфликт с генералния директор на клуба Александър Медведев и спортния директор Хавиер Рибалта. В социалните мрежи треньорът публкува своя снимка с Рибалта, за да демонстрира, че двамата се разбират отлично.

Ръководството на Зенит също е доволно от Семак и ще разчита на него за успешно представяне през следващия сезон.

Семак изведе гранд от Санкт Петербург до дубъл в Русия. Той направи отбора шампион и през миналия сезон, а през този добави към титлата и националната купа, завоювана след успех с 1:0 срещу Химки.