София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА гостува на Витоша Бистрица с мисъл за резила и снежните топки...

ЦСКА гостува на Витоша Бистрица в събота от 21:00 часа. Двубоят ще се проведе на стадиона в Бистрица, където "червените" не пазят добри скорошни спомени...

4 годиниФутбол 1 Станимир Бакалов

Класирането към момента особено след изиграване на дербито Левски - Лудогорец сякаш изглежда отчайващо за останалите отбори. Разградчани са на върха с 58 точки, Локомотив Пловдив е втори с 49, Левски е трети с 46, колкото има и ЦСКА, но "червените" са с мач по-малко.

Любопитното е, че отборът от Българска армия се завръща съвсем скоро на място, на което претърпя доста сериозен удар. В края на месец февруари, няколко дни преди да бъде обявено извънредно положение, именно на стадиона в Бистрица, ЦСКА загуби изненадващо или не от новака в елита Царско село с 1:2.

"Червените" играха много слабо и заслужиха бурните освирквания на феновете. Но и не само това. Агитката на ЦСКА не се стърпя и започна да замеря футболистите и треньора Милош Крушчич със снежни топки. Реакцията на привържениците дълго след това бе обсъждана във футболните среди - някои подкрепиха недоволните запалянковци, но други осъдиха поведението им.

"Имам неприятен спомен от стадиона в Бистрица, където загубихме от Царско село, но това е минало и не искам да се връщам към него. Интересува ме само утрешния мач", върна се към двубоя с Царско село треньорът на ЦСКА на една от последните си пресконференции.

Последва принудителната пауза заради пандемията от Коронавирус, в която отборите не тренираха. Едва от няколко дни заниманията бяха подновени, а наставникът на ЦСКА Милош Крушчич сподели няколко пъти, че постоянно е повтарял на играчите да не подценяват съботния си съперник.

Топ букмейкърите както у нас, така и в Европа, отделят сериозно внимание на двубоя на ЦСКА макар и да е срещу аутсайдера в групата. Няма никаква изненада - тимът от Българска армия е считан за категоричен фаворит. Коефициентите за победа на "червените" дори "спадат" до около 1.11 - 1.12...

"Не знам дали ще издържим да играем на високо темпо през всичките 90 минути. Не искам да коментирам състоянието на съперника и положението им в класирането. Ние сме концентрирани върху нашата игра. Имах сериозен разговор с играчите ми. Цяла седмица говорихме, че ни предстоят важни мачове. Първият е с Витоша. Трудим се да влезем максимално сериозно в този мач", каза още Крушчич.