неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      В ГЪРЦИЯ ГЛАСУВАТ НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ

      Днес в Гърция се провеждат предсрочни парламентарни избори. Вотът е решаващ, тъй като ще определи развитието на страната в еврозоната. В надпреварата участват 18 партии и четрири предизборни обединения.
      Гръцките гласоподаватели участват активно в предсрочните избори. Даже на места са били образували малки опашки, съобщават от РИА „Новости“. Като цяло изборният ден протича спокойно.
      Избирателите имат право да избират до четирима кандидата.
      Гласуването започна в 7 сутринта и ще приключи в 19 часа, когато ще бъдат обявени и първите прогнозни резултати на базата на екзит пол анкети. Гласуването в отделните участъци може да бъде продължено по решение на председателя на комисията, ако заради опашките не всички са успели да упражнят правото си на глас.
      Според последните допитвания опозиционната лява коалиция СИРИЗА ще бъде фаворитът на изборите, като според социологическите данни ще води в надпреварата с между 3 и 6% пред консервативната партия „Нова демокрация“ на премиера Андонис Самарас.
      Право на глас имат 9.8 милиона гръцки граждани, но няма възможност за гласуване в чужбина. Очаква се първите официални резултати да излязат към 22.00 часа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ