петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Френски патрулен кораб пристига във Варна за учение в Черно море (ВИДЕО)

      Френският патрулен кораб „Премие метр Л’Eр“, дислоциран понастоящем в източната част на Средиземно море, ще пристигне във Варна на 12 октомври. Посещението му е в рамките на сътрудничеството между френските и български военноморски сили, съобщи френското посолство в София.

      По време на престоя екипажът ще участва в събота, 15 октомври 2016, в поредица от съвместни маневри заедно с българските ВМС. Екипажът на патрулния кораб „Премие метр Л’Eр“ се състои от 84 моряци, намиращи се под командването на капитан-лейтенант Никола дьо Буве.

      Базиран в Брест, „Премие метр Л’Eр“ е среднотонажен военен кораб, плаващ в открито море. Пуснат е на вода на 28 юни 1980 и зачислен на активна военна служба на 1 окомври 1981.

      „Премие метр Л’Eр“ участва в постоянните мисии на френските военноморски сили в рамките на морската териториална отбрана и наблюдението на морските подстъпи. Задачите му включват също така борба с подводници в крайбрежни води, както и подготовка на подводничари. Противокорабните му възможности и голямата му способност за самостоятелни действия му позволяват да се интегрира пълноценно в националните или съюзнически военноморски сили, се казва в съобщението.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ