петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Русия изстреля кораб с товар към Международната космическа станция

      Русия успешно изстреля безпилотен товарен кораб към Международната космическа станция. Ракетата носител „Союз-У“ с кораб „Прогрес МС-05“ беше изстреляна от космодрума Байконур в Казахстан в 11,58 часа местно време.

      На 1 декември 2016 година беше изстрелян кораб „Прогрес“, който обаче се разби 7 минути след изстрелването му в южната част на Сибир, близо до границата с Монголия. Официално разследване на руските власти съобщиха, че провалът е причинен от техническа неизправност на двигателя на третата степен на ракетата носител.

      Преди изстрелването на ракетата официалните представители направиха детайлни проверки на вече изградените двигатели. Изстрелване се проведе без отклонения и корабът се насочи в предварително зададената траектория към космическата станция. Корабът с товара ще се закачи за Международната космическа станция в петък, тъй като по-късно днес на станцията ще бъде доставен друг товар. В момента на станцията има двама астронавти от НАСА, трима космонавти от Русия и един астронавт от Франция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ