понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЕКСПЕРИМЕНТ: Може ли Coca-Cola да е положителна за коронавирус? (ВИДЕО)

      През декември австрийският депутат Михаел Шнедлиц поиска да покаже колко безполезни са бързите тестове по време на парламентарен дебат и направи необичаен експеримент. Тества Coca-cola с бърз антигенен тест за коронавирус. Тестът показа, че Coca-Cola в бутилката е положителна за коронавирус.

      „Г-н президент, имаме проблем. Имаме корона в парламента“, каза той на президента на Националния съвет. Според местните медии бързите тестове струват 67 милиона евро за държавата.

      Видеото показва, че Шнедлиц, застанал на трибуната пред австрийския парламент, тества кафява течност, която по-късно излиза положителна за COVID-19 чрез бърз антигенен тест.

      Тестът във видеото на Шнедлиц и видеото на Dialab изглежда е един и същ, като и двете показват тъмно синя долна черта.

      Dialab обяснява в публикациите си, че Шнедлиц е провел теста неправилно, което е довело до положителен резултат. Компанията демонстрира във видеоклиповете как правилно да проведе теста с Coca-Cola, което води до отрицателен резултат.

      Описанието на видеоклипа в YouTube обяснява, че пробата, в случая Coca-Cola, не е била завихрена с буфера, което е от съществено значение да се поддържа стойността на рН постоянна, за да се проведе правилно теста. Когато пробата не се завихри с буфера, протеините на антителата от теста се унищожават, показвайки положителния маркер.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ