вторник, 01.10.24
11.8 C
София
17 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      Румен Петков: Съдебните решения срещу България след специализираните акции ги плащаме ние

      Loading the player...

      Съдебните решения срещу България след специализираните акции ги плащаме ние. Това коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той днес проведе среща с граждани, осъдили България в европейски институции, заради безчинствата на правоохранителната и правораздавателна система, сред които финансистът Тенчо Попов, ген. Тончо Михайлов е дългогодишен началник на полицията в Стара Загора.

      Петков припомни събития от близкото минало, където показните акции бяха станали всекидневие.

      „Пресцентърът на МВР се беше превърнал в една плашеща медия, коятопоказваше брутални сцени на насилие, на брутални арести и грозно отношение към граждани. Предполагам си спомняте специализираната операция „Октопод“, по която вече има няколко съдебни решения срещу България и тези решения не ги плащат Цветанов и Роман Василев. Тези решения ги плащаме ние, с вашата аудитория. Тези акции бяха много силно прокламирани в обществото и по които след това хората, които бяха репресирани, осъдиха България. Европейският съд по правата на човека в Страсбург е инстанция, но този съд няма да възстанови психиката на пострадалите, няма да възстанови това, което са преживели близките. Трябва да поговорим и за дефицитите в работата на органите и това, което днес от законодателна и институционна, и управленска гледна точка продължава да бъде използвано като инструмент за рекет и репресия“.

      Ген. Тончо Михайлов: В момента е ясно, че на всеки един гражданин може да му бъде инспирирано дело с псевдодоказателства и псевдосвидетели, което го вкарва в центрофугата на правосъдието 5 – 6 – 10 години.

      Ген. Тончо Михайлов подчерта, че в такива случаи защитните аргументи не се вземат под внимание от съда и припомни случаи, в които той самият бе жертва на пороците в правосъдната система.

      Тенчо Попов: Пораженията върху психиката на жертвите и семействата заради безчинствата на правоохранителната и правораздавателна система и белегът „престъпник“ остават за цял живот, независимо от оправдателната присъда.

      Тенчо Поповкоментира, че липсата на последствия от произвола на системата и добави, че подобни събития рязко контрастират с определението „демократична държава“. И подчерта необходимостта от закон, който да регламентира персонални последствия за лица, допринесли са осъдителни решения за България в европейските институции.

      Адвокат Людмил Рангелов: Необходимо е обществото да изработи механизми за противодействие.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ