неделя, 29.09.24
11.4 C
София
16 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Последни данни от ЦИК: “Демократична България“ губи преднината пред ДПС

      Демократична България“ губи преднината пред ДПС, сочат към момента данните  на ЦИК към 14:30 часа. Обработени са 80.88% обработени протоколи от СИК.Междинни резултати сочат още, че Слави Трифонов печели вота в чужбина.

      По последна информация ГЕРБ е първа политическа сила с 25.9% от гласовете. Втора е партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ с 18.04% от гласовете. На трето място е БСП с 14.95% подкрепа, която за първи път е в тази позиция.

      „Демократична България“ все още води пред ДПС и заема четвъртата позиция, но губи преднината си. Водената от Христо Иванов коалиция имаше аванс от около 2% пред Движението за права и свободи и успя да измести ДПС до петото място. В последните часове обаче ДПС стопи разликата и сега ги делят няколко десети от процента – „Демократична България“ получава 9.99% от гласовете, а ДПС – 9.56%.

      В следващия парламент влиза още коалицията „Изправи се! Мутри вън“, за която са гласували 4.88% от отишлите до урните. 

      Шансовете на ВМРО за място в Народното събрание вече изглеждат нереалистични. Според първоначалните данни от екзит пол водената от Красимир Каракачанов партия беше прехвърлила 4-процентовата бариера за влизане в следващия парламент. Данните към момента обаче показват, че партията получава само 3.52% от гласовете и засега остава извън Народното събрание.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ