сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Борел отряза Зеленски: Членството на Украйна в ЕС не е на дневен ред

      Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Джоузеф Борел каза днес, че членството на Украйна „не е на дневен ред“ в момента и че офанзивата на Русия е по-належащ въпрос. По-рано президентът Владимир Зеленски призова ЕС „за спешно присъединяване към Съюза”.

      Говорейки преди срещата на министрите на отбраната на блока, Борел каза пред репортери, че неговият непосредствен фокус е „да даде отговор през следващите няколко часа, а не през следващите години“. Въпреки че не изключи членството, Борел каза, че предоставянето на военна помощ на Украйна е по-належащ въпрос, описвайки военния удар на Русия като „екзистенциална заплаха“ за Европа.

      Във видеообръщението Зеленски каза, че „целта ни е да бъдем заедно с всички европейци и най-важното да бъдем равнопоставени. Сигурен съм, че е справедливо. — Сигурен съм, че е възможно, посочи той.

      В неделя председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че има „процес с Украйна като интегриране на украинския пазар в единния пазар“, добавяйки, че „те са едни от нас и ние ги обичаме“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ