неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Порошенко: 15 хиляди са жертвите в Мариупол – цивилни, жени, деца. Изнасилвани и измъчвани

      “Путин мрази Европа. Мрази нашия Западен свят. Мрази нашите ценности и за съжаление никога няма да постигнем компромис с него, защото ни иска мъртви, а ние искаме да живеем. Толкова е просто. Защитавайки Украйна сега, ние защитаваме Европа и България”. Това заяви пред NOVA Петро Порошенко –  петият президент на Украйна, управлявал в периода 2014-2019 и първият президент на страната, избран на първи тур, предшественик на Володимир Зеленски.

      “Аз се старая максимално и сега, като граждани на Украйна, организирахме батальоните за териториална отбрана в най-трудните дни от нападението на руските сили над Киев. Разстоянието от батальона, в който участвам, до руските войски, беше 8 км. Цял Киев беше под ракетен и артилерийски обстрел, но за всички 48 дни не сме напускали Киев. Удържахме на една от най-тежките атаки на руснаците. Бяхме едни от първите, отишли в Буча, Ирпен, Гостомел, Ворзел, основните места, които сега станаха световноизвестни заради ужасното клане, което руските престъпници организираха над украински цивилни граждани”, посочи Порошенко.

      По думите му общо над 2000 души бяха убити в четири предградия на Киев. „А случващото се в момента в Мариупол, където кметът каза, че над 15000 души са били убити – цивилни, деца, жени. Изнасилвани, убивани, измъчвани. Това са престъпления срещу човечеството, геноцид на украинския народ. Руснаците ни убиват само защото искат да ни накарат да си тръгнем, искат да ни убиват просто, защото сме украинци, добави бившият украински президент.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ