събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Иван Иванов: Няма да допуснем внос на пшеница от Украйна с лошо качество

      „Продължават проверките – ако установим количества, които не отговарят на стандартите за консумация в България, ако се установи наличие на определени вещества, това зърно ще бъде подложено на съответните санкции и унищожено, защото то не може да влезе в оборота в България. Това ви го гарантирам. Проверките ще са безкомпромисни в това отношение. Последното нещо, което държавата може да позволи да се случи, е да бъдат хранени български граждани с пшеница, която не отговаря на стандартите и би навредила на здравето им. Нашата основна цел е да осигурим този качествен хляб и на тази цена, която очакват българските граждани“, това заяви земеделският министър в оставка Иван Иванов относно внасяната от Украйна пшеница и нейното качество.

      Земеделският министър очаква 0% ДДС на хляба да се отрази на цените във всички магазини.

      Той уточни, че у нас няма закон, който да преследва спекулата, но вярва, че недобросъвестните практики на някои търговци ще бъдат регулирани от свободния пазар и конкуренцията.

      Тазгодишната реколта у нас е изключително добра, подчерта аграрният министър в оставка

      В рамките на един ден миналата седмица на „Капитан Андреево“ са спрени 22 тона зеленчуци със завишени нива на пестициди, което е рекордно количество.

      Иванов обясни този резултат с действията на държавата и премахването на частната фитосанитарна лаборатория от граничния пункт.

      „Капитан Андреево е една от най-големите граници в света и там влизат много храни и животни за целия ЕС. Има немалко аргументи в подкрепа на твърденията на зам.-министър Иван Христанов, че мафията е на ГКПП „Капитан Андреево“ и фактът, че той е охраняван и има заплахи срещу него е красноречив“, подчерта той. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ