Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Ковачевски скочи срещу името на българския културен дом в Охрид

          „На първо място, осъждам откриването на този културен център с такова име, въпреки че е открит от граждани на нашата страна. Смятам го за провокация, която не носи полза на никого. Смятам, че откриването на културен център трябва да носи името на някой, който събира хората, а не на някой, към когото гражданите изпитват негативни чувства“, това заяви премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по повод откриването на втория български културен център в съседката ни, който носи името „Цар Борис III“. 

          „След като самата РСМ открито обявява, че е против това дружество, а то е открито по всички закони на РСМ. То е напълно легално и законно – значи България трябва да се намеси и да обяви, че ще защитава това дружество и неговата дейност, която е да се създават мостове между българи и македонци. Цар Борис не е спорна личност, той е защитил българските евреи. Ние знаем историята“, посочи от своя страна председателят на фондация „Македония” Виктор Стоянов.

          През вчерашния ден, по време на откриването на обекта, българи бяха посрещнати с обидни и нецензурни думи от събралите се северномакедонци.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions