понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЕК: Липсата на редовно правителство не пречи на изпълнението на Плана за възстановяване

      Ръководителката на работната група за възстановяване и устойчивост в рамките на Европейската комисия Селин Гауер е на посещение в България. Според Гауер липсата на редовен кабинет и евентуални предсрочни избори не пречат на изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост.

      „Независимо от правителство или парламент, този план е насочен към дългосрочни предизвикателства пред страната“, заяви Селин Гауер на среща с депутати от 10 парламентарни комисии.

      Според председателя на Комисията по електронно управление и информационни технологии Калина Константинова „Планът за възстановяване и устойчивост е шанс да водим света по европейски модел за развитие“. Доволна от това, че България скоро ще получи първото плащане по Плана за възстановяване, Константинова заяви:

      „В този критичен момент, както за Европа, така и за целия свят, Планът за възстановяване и устойчивост е един от най-важните механизми за провеждане на успешни ключови реформи и за излизане от кризите на национално и европейско ниво. В тази връзка първото плащане по Плана има важна роля за една финансова подкрепа за икономиката ни, която ще ни направи по-конкурентни, дигитални и зелени.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ