събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      СПОР: БСП и „Възраждане“ се скараха за военната помощ за Украйна

      Военната помощ за Украйна скара парламентарните групи на „Възраждане“ и БСП.

      Костадин Костадинов призова БСП да подкрепи искането на „Възраждане“ до Конституционния съд за отмяна на решението на Народното събрание, въпреки че то вече е обнародвано от президента Румен Радев в Държавен вестник.

      Според Костадинов България е дала близо 700 млн. лева на Украйна под формата на оръжие и помощи за бежанци. Костадинов призова БСП:

      „Ако те не дойдат …просто лъжат. Извинявайте, аз питам, къде е искането на БСП.  Защо няма искане на БСП. Ето го искането на Възраждане. Пак повтарям – от 10 ноември, а днеска сме 23 декември. На 10 ноември, ще го кажа, за пореден път БСП отказаха тогава да се сезира КС за решението на парламента по отношение на оръжията, т.е. те тогава мислеха, че трябва да се дават оръжия за Украйна. Сега съответно са променили мнението си. Радвам се за това, че са го променили, почват да мислят като нас. И ние им даваме възможността да дойдат и да се подпишат“.

      Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска от държавния глава Румен Радев да обясни решението си да издаде указ за оръжието. Нинова обяви, че още днес ще сезират омбудсмана и Конституционния съд:

      „Обръщаме се към президента Радев – дължите обяснение на обществото по вашите думи. Защо поехте риска да въвлечете България във войната. Г-н президент, предадохте левите хора, предадохте социалистите, които са за мир и които в две кампании ви издигат и полагат всички усилия да бъдете избрани. Вие за президент, Илияна Йотова за вицепрезидент. Ние докрай ще се борим против предоставянето на оръжие на Украйна, защото смятаме, че това въвлича България във войната“, каза Нинова.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ