Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Парламентарната комисия по култура и медии изслуша Емил Кошлуков за филма “Ботев”

          Парламентарната комисия по културата и медиите изслуша генералния директор на БНТ Емил Кошлуков за финансирането и излъчването на игралния филм “Ботев” на режисьора Максим Генчев, предаде БТА.

          Филмът беше в програмата на БНТ 1 от 20:30 ч. на 2 януари.

          Председателят на комисията Иван Ченчев (БСП) отбеляза, че са поканили Кошлуков да отговаря на актуални въпроси, свързани с филма, на който националната телевизия е партньорски продуцент. Посочено беше, че поканата е заради възникналото сериозно обществено напрежение и множеството въпроси, които са се породили около него.  

          Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков да даде повече информация за филма „и за този, който сега се подготвя, новия, на господин Генчев, с участието на дъщерята на президента Радев“. Тя поиска Кошлуков да даде информация за това как се харчат парите на българските граждани от националната телевизия.

          „Може би българските граждани не заслужават с техните пари да гледат това унижение за българските светини като Ботев“, каза още Нинова.

          Директорът на БНТ отбеляза, че преди да поеме поста филмопроизводството е било спряло за пет години, а след това са подкрепили и създали около 40 продукции и са инвестирали около 12,5 млн. лв.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions