неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПП: Ще има ли доставки на газ от Газпром през Турция?

      „Продължаваме Промяната“ (ПП) внесе искане за извънредно заседание на Парламента във вторник от 11 часа с единствена точка – изслушване на министъра на енергетиката.

      „Очакваме коментар от министър Росен Христов във връзка със съмненията, че се прави опит да се върнат доставките на газ от „Газпром“, този път през Турция“, се казва в прессъобщението на партията.

      „Изразяваме тревога, че договор, който касае стратегическа за националната сигурност област, се сключва непрозрачно и за срок от 13 години. Изслушването цели да изясни параметрите, обхвата, условията и целите на подписаното на 3 януари „Споразумение за достъп до терминали за втечнен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, сключено между „Булгаргаз“ ЕАД и турския газопреносен оператор – Боташ А.С.“, както и за потенциалното му отражение върху България в условия на нестабилен енергиен пазар в Европа. Оставаме озадачени от факта, че гореспоменатото споразумение е подписано от „Булгаргаз“, а не от системния газов оператор – „Булгартрансгаз“, заявяват от пресцентъра на ПП. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ