петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Кирил Петков: Бихме подкрепили правителство с общи приоритети и обща стратегия

      Когато влязохме в управление, имаше един План, който беше представен в Брюксел, който включваше затваряне на въглищните централи и инвестиция в газова централа. Започна спор с Европейската комисия, при който заявихме, че не можем да поемем твърд ангажимент за затваряне на въглищни мощности, това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по повод на предстоящите обсъждания за промени в Плана за възстановяване в сектор „енергетика“.

      „Тук стигнахме до този компромис, който изглеждаше неприемлив за Комисията, която в крайна сметка се съгласи да няма затваряне на никакви централи, а намаляване на емисиите с 40%“, продължи бившият премиер.

      „Това, което ние виждахме като възможност е да се регулира сезонно. Лятото, когато има много слънце, тогава те да работят по-малко, а зимата, когато ни е пикът – да работят на 100%“, каза още Кирил Петков.

      Повечето преговори бяха преди войната, а подписването – войната тъкмо беше започнала, аргументира се още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

      Кирил Петков настоя, че преговорите за предоговаряне трябва да бъдат водени съвместно с Гърция.

      Бихме подкрепили правителство с общи приоритети и обща стратегия, но ако видим, че условията, които ГЕРБ поставят, изменят тази формула, в коалиционен аранжимент с ГЕРБ – не бихме участвали, заяви лидерът на ПП по отношение на третия мандат.

      „Искам да видя парламент, пълен с хора, които са готови три месеца да говорят за важните задачи пред България, а дори и да имаме дебати – това да е темата“, заяви бившият премиер.

       

       

       

        

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ