събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Работници от Австрийските авиолинии заплашват със стачка

      Работниците на Австрийските авиолинии заплашват със стачка.
      Профсъюзите, представляващи летателните екипажи, отхвърлиха последното предложение за колективно договаряне на Австрийските авиолинии и са необходими нови преговори – но може да се стигне до стачка.

      В понеделник работнически срещи на екипажите на  Австрийските авиолинии доведоха до отмяната на 102 полета, както съобщи The Local. Но работниците решиха да отхвърлят последното предложение на компанията в преговорите за колективно договаряне, което може да доведе до стачка на Разпети петък, ако скоро не бъде постигнато споразумение.

      „1200 служители, участващи в работната среща, единодушно отхвърлиха предложението на ръководството на Австрийските авиолинии  и инструктираха работническия съвет и синдиката да проведат допълнителни преговори до Велики четвъртък“, каза говорителят на Vida Ивон Хойбер пред Kurier.

      Тя добави: „Трябва да има приемлива оферта на масата; в противен случай ще има допълнителни действия. Не е изключено те да започнат още на Разпети петък. Стачката никога не е целта, искаме да постигнем решение на масата за преговори, но това вече зависи от ръководството на БЗНС”.

      Работници и компании обсъждат коригиране на заплатите, тъй като инфлацията в Австрия продължава да е висока.

      Десет преговори досега са били неуспешни. AUA заяви, че предлага на служителите си средно 12,3 процента увеличение на заплатите, което представлява най-високото ниво в Австрия, каза Гюнтер Офнер, който представлява професионалната авиационна група в Австрийската федерална икономическа камара.

      Следователно той нямаше много разбиране за „не точно конструктивния подход“ на синдиката.„Австрийците заслужават спокоен старт на Великденските празници. Никой в страната няма да разбере защо Vida и работническият съвет блокират такава справедлива оферта“, каза Офнер в изявление.

      Синдикатът обаче твърди, че компанията е предложила само компенсация за миналогодишната инфлация (8,6 процента).

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ