вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Българският туристически съюз започва обучения по планинарство за деца

      Loading the player...

      Българският туристически съюз стартира обучения по планинарство за деца чрез туристически образователни лагери през лятото. Това обяви на пресконференция председателят на сдружението Венцислав Венев.

      БТС възстановява като своя подструктура Юношеския туристически съюз – туристическа организация, създадена през 1911 година, за да обедини младежи от цялата страна, които развиват туристическото движение.

      Ръководителят на спортно-туристическите дейности в БТС Христиана Станчева заяви, че всеки модул от лагерите ще бъде организиран за различните възрастови групи – от първи до четвърти клас, от пети до осми и от девети до 12 клас. Тя посочи, че всички деца ще бъдат насърчавани да придобиват нови знания от различните модули като получават значки с различен индивидуален дизайн за всеки един модул.

      Станчева обясни, че има различни видове модули, като се започва с общовъвеждащ модул, в който децата ще получат общи знания за планината – какво трябва да носят в раниците си, каква е нужната екипировка, както и базови познания по ориентиране и представа за значението на маркировките.

      След това предвидените обучения са в няколко направления като топография и ориентиране, алпинизъм и катерене, планинско спасяване и долекарска помощ, воден туризъм в тихи и бързи води, кактио и маркиране и облагородяване на пътеки и туристически обекти.
      Всички практически занятия ще бъдат водени от сертифицирани професионалисти в съответната област.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ