вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Национален фестивал на детската книга ще се проведе от 10 до 12 май в Сливен

      Loading the player...

      Двадесет и петото издание на Националния фестивал на детската книга ще се проведе от 10 до 12 май в град Сливен. Събитието се организира от Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация на града и най-големите детски издателства.

      Директорът на Регионалната библиотека и организатор на фестивала д-р Росица Петрова – Василева заяви, че фестивалът е единстевният форум в България, който е посветен изцяло на детската книга и на проблемите, свързани с нейното издаване, разпространение и четене.

      Д-р Петрова-Василева посочи, че друга основна цел на феситвала е подобряване на взаимодействието между авторите, илютраторите, издателите, и разпортранителите на детски книги.

      В програмата на тазгодишното издание на фестивала са включени много и разнообразни прояви, като премиери на книги, театрални представления, концерти и карнавално шествие.

      В рамките на фестивала се връчва и националната награда „Константин Констанитнов“ в категориите за цялостен принос, автор, издателство и илюстратор.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ