петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      СЛЕД ПРОВЕРКА: Прокурорът по „Барселонагейт“ е забавил превода на документи от Испания

      „Разследването по казуса за пране пари, добило публичност като „Барселонагейт“, се е водело неритмично, имало е значителни периоди от по два-три месеца, през които не са извършвани каквито и да е било действия. Прокурорът Стефан Христов е забавил изпращането на превод на документи с пет месеца“, това стана ясно след проверка на екип от прокурори, които по заповед на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов са проверили 55 от общо 83 неприключени и спрени досъдебни производства за престъпления от общ характер, извършени от съдии, прокурори и следователи, от други лица с имунитет и членове на Министерския съвет.

      От Прокуратурата събщиха, че наказват трима прокурори заради „делата на трупчета“. Това са Иван Първанов, Стефан Христов и Антон Радойнов. Първите двама са от Софийска градска прокуратура, а третия – от Софийската военно-окръжна прокуратура.

      Според доклада тези магистрати са извършили дисциплинарни нарушения и информацията ще бъде изпратена до съдебния съвет.

      По „Барселонагейт“ вече бившият главен прокурор Иван Гешев поиска сваляне на имунитета на бившия премиер Бойко Борисов. Прокуратурата иска да го обвини като подбудител и помагач в съучастие с други лица за купуването на къщата и останалите инвестиции чрез прикрити сделки със средства, чийто произход е престъпен. След като първоначално отказа, а впоследствие размисли, Борисов реши да се откаже от имунитета си.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ