Search Suggestions
      събота, 13.12.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Шеф Манчев за скъпите пържоли: Ресторантът е действал по правилата, блек ангъс е много скъпо месо

           „В случая ресторантът добре го е информирал и е бил супер коректен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е изключително скъпо. Цената, която е платил, даже е евтина спрямо Западна Европа и големите курорти и ресторанти. Клиентът трябва да знае какво и колко си поръчва“. Това заяви шеф Иван Манчев за случая, пр който семейство плати 650лв. в ресторант на морето.

          - Реклама -

          По думите му не става дума за свинска пържола, която струва 20 лева. „Ресторантът е действал по правилата. В Италия винаги продават на грамаж, например 200 грама от стек „Фиорентина“. Разрезите на парчето са много големи, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия начин и с виното, трябва да се информираш за цената“, обясни Манчев. 

          Според него реакцията на КЗП не е допитана до професионалисти. „В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност“, категоричен е шеф готвачът. 

           „В случая ресторантът добре го е информирал и е бил супер коректен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е изключително скъпо. Цената, която е платил, даже е евтина спрямо Западна Европа и големите курорти и ресторанти. Клиентът трябва да знае какво и колко си поръчва“. Това заяви шеф Иван Манчев за случая, пр който семейство плати 650лв. в ресторант на морето.

          - Реклама -

          По думите му не става дума за свинска пържола, която струва 20 лева. „Ресторантът е действал по правилата. В Италия винаги продават на грамаж, например 200 грама от стек „Фиорентина“. Разрезите на парчето са много големи, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия начин и с виното, трябва да се информираш за цената“, обясни Манчев. 

          Според него реакцията на КЗП не е допитана до професионалисти. „В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност“, категоричен е шеф готвачът. 

          google-news
          Последвайте Евроком в Google News

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Двама от ЦСКА с леки проблеми преди мача утре

          ЦСКА проведе последното си занимание преди утрешния осминафинален мач от турнира за Купата на България срещу Локомотив (София). Участие в тренировката на клубната база...

          Цял отбор аут за Реал (Мадрид)

          Треньорът на Реал (Мадрид) Чаби Алонсо е изправен пред сериозни кадрови проблеми преди шампионатния мач срещу Алавес. Според информациите на Marca и As „белите“...

          Оперираха играч на Левски

          Десният бек на Левски - Алдаир, претърпя успешна операция на външен менискус на дясното коляно. Португалският краен бранител ще отсъства около месец, което значи, че...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions