събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Дело срещу Байдън : Аляска го съди за отменени договори за наем на нефт

      В сряда щатска агенция в Аляска съди администрацията на Байдън заради решението й да анулира договорите за наем на нефт и газ в Северния склон на щата, един от най-големите резервати на девствена федерална земя в страната.

      Делото, заведено във федералния съд във Вашингтон, окръг Колумбия, оспорва решението на Министерството на вътрешните работи на САЩ от 6 септември да прекрати седем договора за наем на нефт и газ в 19 милиона акра (7,7 милиона хектара) Арктически национален резерват за дивата природа в Аляска, област, която е изключително уязвима на изменението на климата и дом на гризли и полярни мечки, снежни сови и стада карибу. Министерството на вътрешните работи на САЩ отказа да коментира.

      Анулираните договори за наем бяха продадени по време на затихващите дни на администрацията на Тръмп след продължилите десетилетия усилия на властите в Аляска да започнат сондажи в убежището и да подпомогнат икономиката на щата, зависима от петрола.

      Държавната агенция се появи като единствен кандидат за по-голямата част от площта, след като големи нефтени и газови компании избраха да пропуснат продажбата през 2020 г., която генерира около 14,4 милиона долара.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ