събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      Румъния: България отмъщава на австрийците – десетки товарни камиони стоят на границата

      Няколко гръцки ТИР-а с товар, предназначени за Австрия, са блокирани на българо-румънската граница Оряхово-Бечет. Властите на юг от Дунава изглежда отмъщават на австрийците, след като бяха въведени строги проверки на стоки и документи, пише румънското издание Adevarul.ro.

      Десетки камиони с международни превози, предназначени за Австрия, бяха спрени на границата Оряхово-Бечет (България – Румъния). Сред тях има няколко гръцки коли със стоки, които е трябвало да пристигнат в Австрия, но са „заседнали“ на границата с България няколко дни в очакване на проверка на стоките и документите, съобщава изданието troxoikaitir.gr.
      Това неочаквано развитие, с драматичните последици, които предполага – закъснения от няколко дни на доставките, неудобство за шофьорите и др., е свързано с влизането на България в Schengen Air, но и със задълженията, които тя поема към други държави при контрола на моторните превозни средства и граждани. Австрия поиска и България, и Румъния да засилят проверките, пише още в статията. 

      Източник: Adevarul.ro

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ