четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Разследват опит за достъп до медицинското досие на Кейт Мидълтън

      Започна разследване на твърденията, че поне един служител на лондонската клиника, в която принцеса Кейт бе оперирана през януари, се е опитал да получи достъп до медицинските ѝ досиета без разрешение, предаде АФП.

      Принцесата на Уелс, съпруга на британския престолонаследник, претърпя тежка коремна операция на 16 януари в лондонска клиника, където остана около 10 дни.

      Дворецът Кенсингтън не даде подробности за операцията и настоя, че Кейт желае „личната ѝ медицинска информация да остане поверителна“.

      Таблоидът „The Mirror“ твърди, че „се смята, че поне един член на персонала е бил хванат в опит“ да получи достъп до досието на Кейт.
      Службата на комисаря по информацията, която следи за защитата на данните, заяви, че е „получила доклад за нарушение“ и е „в процес на оценка на предоставената информация“.

      „Разбирам, че полицията е била помолена да разгледа въпроса“, заяви държавният секретар по здравеопазването Мария Колфийлд.

      Ексклузивната лондонска клиника настоява, че всички нейни пациенти, „независимо от техния статут, заслужават пълно уединение и конфиденциалност по отношение на медицинската си информация“.

      Дворецът Кенсингтън заяви, че „това е въпрос, който е от компетентността на Лондонската клиника“.
      По време на хоспитализацията ѝ тя беше посочила, че Кейт няма да се върне към публичните си задължения преди Великден.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ