сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      Рок изпълнение в киевски бар: Блинкен си навлече критики от Украйна

      Ако ръководителят на американската дипломация е искал да изпрати послание за подкрепа на Киев, като изпълни „Rockin’ in The Free World“ в нощен клуб в украинската столица във вторник вечерта, в сряда много украинци сметнаха изпълнението му за неподходящо в разгара на руското настъпление на североизток, предаде Франс прес.

      „И една дума е достатъчна, за да се опише вчерашната вечер на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Киев и тя е „неуместна“, написа във „Фейсбук“ Свитлана Матвиенко, директор на неправителствена организация, специализирана в политически анализи.

      Подобно на много свои сънародници, тя казва, че е „раздразнена“ от това изпълнение на Блинкен, докато районът на Харков в Североизточна Украйна, „беше сринат“ от едноседмична руска офанзива и осъди „пълна липса на разбиране на ситуацията“ и на „емпатия“ от страна на американски служители.

      Пристигнал на изненадващо двудневно посещение в Киев, където продължи да демонстрира подкрепата на Съединените щати за Украйна, Антъни Блинкен завърши интензивен ден във вторник, изпълнен с официални срещи, включително с президента Володимир Зеленски, като посвири на китара тананикайки тази легендарна песен в клуб в приземен етаж в центъра на столицата.

      „Знам, че това е много, много труден момент. Вашите войници, вашите граждани, особено на североизток, в Харков, страдат много. Но те трябва да знаят, вие трябва да знаете, че САЩ са с вас“, каза той преди да започне да свири.

      За Богдан Яременко, депутат от президентската партия и бивш дипломат, контекстът е лошо подбран след месеци на забавяне на американската военна помощ за Украйна, което отслаби украинските сили на бойното поле.

      „Посланието не е сложно, но не се получи“, написа той във „Фейсбук“.

      „С цялото си уважение, това е грешка“, коментира в същия дух Валери Чали – бивш украински посланик в САЩ.

      Музикалното изпълнение на Антъни Блинкен предизвика гнева на украинци в социалните мрежи, като някои потребители критикуваха американските служители за бавния темп на американската военна помощ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ