петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ман Юнайтед загря за ФА Къп с победа на Южния бряг, успех на ‘’Уембли’’ остава последния шанс за Европа

      Манчестър Юнайтед се наложи над Брайтън с 2:0 като гост на „Амекс Стейдиъм“ в мач от последния 38-ми кръг във Висшата лига. Двата отбора си размениха по едно силно полувреме, но за разлика от своя опонент, „червените дяволи“ успаха да реализират положенията си. Диого Далот даде аванс на Юнайтед в 74-ата минута, а в 89-ата Расмус Хьойлунд удвои за своя тим.

      След този успех Манчестър Юнайтед събра 60 точки в актива си, но воденият от Ерик тен Хаг тим завършва на 8-ма позиция, тъй като седмият Нюкасъл, който също е с 60 точки има по-добра голова разлика. Това означава, че Манчестър Юнайтед трябва да спечели ФА Къп на 25 май на „Уембли“, когато се изправя срещу Манчестър Сити, за да играе в европейските клубни турнири през следващия сезон. Брайтън пък приключва сезона на 11-та позиция с 48 точки

      Двубоят започна с натиск от страна на Брайтън. В 12-ата минута Валентин Баркщо получи топката в наказателното поле и стреля по земя към долния десен ъгъл на вратата, но Андре Онана направи феноменално спасяване.

      Жоао Педро получи топката в наказателното поле на Манчестър Юнайтед в 32-рата минута, но ударът на бразилеца разочарова, тъй като не успя да намери целта.

      След центриране от корнер в наказателното поле на „червените дяволи“ в 38-ата минута, Адам Лалана се извиси и стреля с глава, но топката прелетя над напречната греда.

      „Чайките“ продължиха да бъдат изключително активни на старта на втората част. В 51-вата минута Жоао Педро получи топката в наказателното поле и стреля, но бранител на Манчестър Юнайтед изби топката току-пред голлинията.

      Манчестър Юнайтед обаче успя да поведе с първата си по-голяма опасност пред вратата на Джейсън Стийл. Каземиро направи страхотно дълго подаване, като изведе Диого Далот зад гърба на отбраната на Брайтън. Крайният бранител овладя топката и реализира в 74-ата минута.

      „Червените дяволи“ удвоиха преднината си в 89-ата минута. Расмус Хьойлунд тръгна на самостоятелен рейд, като показа страхотен демараж, преминавайки през защитата на Брайтън. Датчанинът навлезе в наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл удвои преднината на своя тим.

      До края на срещата Брайтън не успя да се противопостави на Манчестър Юнайтед, а двубоят завърши с успех за „червените дяволи“, който обаче е само за престиж, след като Нюкасъл Юнайтед успя да спечели с 4:2 гостуването си на Брентфорд.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ