неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

Захарова: Руски и американски експерти имаха среща за ситуацията в Украйна

Разговорите са се състояли в трета страна

Руски и американски експерти имаха среща за Украйна. Toва стана ясно от изказване на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова.

“Контакти между руски и американски експерти, които предполагат взаимодействие между двете страни по ситуацията в Украйна, са се състояли в трета страна“, каза тя.

„Контактите от втория коловоз, които предполагат взаимодействие по линия на експерти, политолози и други представители на научно-академичната общност, наистина се състояха преди известно време. Те се състояха в трета страна“, уточни Захарова.

„Руското външно министерство получава информация за съдържанието на подобни консултации, въпреки че ги смята за неуместни на този етап от военната операция поради антируските пристрастия от страна на САЩ и други неприятелски държави. Руското външно министерство не смята подобни контакти за полезни в настоящата ситуация, но също така няма право категорично да ограничава комуникацията между местни политически анализатори и чуждестранни такива“, добави говорителят на руското външно министерство.

„Русия е свободна страна. От гледна точка на руските държавни интереси обаче участието в подобни събития по правило няма добавена стойност“, подчерта Захарова.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ