четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      „ДПС-Доган“: Кой нарежда на Людмила Петкова да проверява наши депутати?

      Подкрепящите Ахмед Доган независими депутати поставиха нови въпроси към служебното правителство по повод предполагаемата среща на финансовата министърка с НАП и Антикорупционната комисия, на която разпоредила масови проверки срещу напусналите парламентарната група на ДПС народни представители.

      Снимка БГНЕС

      В изявление до медиите от ДПС-Доган посочват, че зададените от тях въпроси са били „манипулативно отклонени“.

      „В нас буди огромно безпокойство фактът, че въпреки че никъде в заявената позиция не сме изказвали каквито и да е твърдения, служебният министър на финансите вместо да отговори на зададените въпроси, в изявление до медиите реагира с необяснима острота и окачестви зададените въпроси като „уронване на престижа на институциите и служителите, които работят в тях“, пише в писмото.

      ДПС-Доган отново пита следните въпроси:

      • Имало ли е среща между КПКОНПИ – Министерството на финансите – НАП и ако е имало, КОЙ е инициаторът на тази среща и по каква причина се е състояла тя?
      • Имало ли е външен човек по време на срещата?
      • Какви са предпоставките, наложили разпореждането на масирани проверки на около 25 народни представители от ДПС?
      • Каква е причината точно сега да се разпоредят тези проверки?
      • Кое налага данъчните служби да подложат точно тези около 25 души на скрининг?
      • Инспирирани ли са тези проверки от конкретни политически лица?

      Подкрепящите Ахмед Доган независими депутати поставят и нови въпроси заради липсата на отговори и определените от тях като нерелавантно направените внушения от страна на Людмила Петкова:

      • Какво кара служебният министър на финансите да реагира на изразената позиция от страна на група народни представители, след като твърди, че не е получила зададените от тях въпроси?
      • Длъжен ли е служебният министър на финансите да отговори на въпроси на група народни представители?
      • Получава ли служебният министър на финансите нареждане за извършване на цитираните във въпросите проверки, съвпадащи по време с други актове на служебното правителство за използване на институциите за политическа бухалка?
      • КОЙ дава нарежданията на служебния министър за предприемане на действия за извършване на проверки на точно определени лица, в точно определено време?

      ДПС-Доган декларира, че безусловно приема и спазва върховенството на закона в България и по никакъв начин не се поставя над законите и институциите, които ги прилагат.

      „Водени от интереса на обществото и обезпокоени от начина, по който служебният министър отклонява фокуса на нашите въпроси и ги използва за манипулативно замъгляване на темите, касаещи нарушената безпристрастност и независимост на институциите, прилагаме копие на изпратеното до служебния министър писмо и настояваме час по-скоро да получим конкретни отговори на зададените от нас въпроси“, се казва още в изявлението.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ