петък, 13.09.24
16.8 C
София
23 C
Пловдив
20.8 C
Варна

Борисов на среща с кмета на Велико Търново заради безводието

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кмета на Велико Търново Даниел Панов за кризата с водата в региона. Срещата се провежда в офиса на ГЕРБ в Свищов, където присъстват още депутатът Николай Нанков и кметът на Свищов Генчо Генчев.

„Когато имаше проблеми, ние кметовете търсихме държавата за помощ. Сега няма чуваемост. Стигнахме дотук заради безхаберието и временните правителства. Когато имаше редовно правителство с ясни цели, решавахте проблеми, имаше ясна визия по отношение на управлението на водния ресурс. Сега 3 години няма никакво отношение към ВиК сектора“, обясни Генчев.

Той уточни, че имат проекти за милиони, но няма чуваемост.

Борисов показа карта на България и начерта т.нар. система „Дунав“, която снабдява с вода Свищов, но се предвижда да стигне до Шумен и до други населени места.

„Уплътнили сме много работа. Важно е какво ще се случи след изборите. Искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии. Предполагам, че резултатите ще са плюс-минус толкова“, каза лидерът на ГЕРБ.

И добави, че не иска да спори с Тома Белев, който казва, че не трябва да се строят язовири, но иска да намерят общо решение, за да се реши проблемът с безводието.

„Оставихме готови проекти, но за четири години нула. Система „Дунав“ е 136 км, но до момента е изградена 78 км“, обясни Николай Нанков.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ