петък, 13.09.24
11.8 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна

САЩ ще обявяват отпадането на визите за румънците

Властите в Съединените щати ще обявят на 15 октомври решение за премахване на визите за румънските граждани, което ще влезе в сила от следващата година, заявиха правителствени източници.

Румънското правителство стартира неотдавна кампанията „Да квалифицираме Румъния“, която има за цел да помогне за включването на Румъния в програмата за безвизови пътувания в САЩ за срок до 90 дни „Visa Waiver“.

В представянето на кампанията на 18 юли премиерът Марчел Чолаку призова румънците, които имат какъвто и да е тип валидна американска виза или са имали виза, която е изтекла преди най-много четири години, да кандидатстват за подновяване на визата тип B1 или B2 с цел да се намали процентът на отказаните визи за САЩ – условие за включване на страната в програма „Visa Waiver“.

„Съществува огромна възможност, валидна само до 30 септември. Ето защо се обръщам към всички румънски граждани, които имат валидни визи В1 или В2, и към тези, които са имали такава виза, да подадат заявление за подновяване на визата. Така ще постигнем процент на отказите от максимум 3 процента и съм убеден, че като мобилизираме възможно най-много румънци в тази кампания, догодина ще пътуваме до САЩ без визи“, заяви тогава Чолаку.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ