петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Бойко Рашков: Новият МВР министър е избор на ГЕРБ

      ,,Изборът на Атанас Илков за служебен вътрешен министър е избор на ГЕРБ“.

      Това коментира бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

      На въпрос защо самият Рашков е назначил Илков за заместник-директор на Националната полиция по време на мандата си в МВР, той заяви:

      ,,Не става дума за доверие, а за възможността Илков да изпълнява длъжността, защото имал необходимия опит. Причината да съм имал резерви към него, включително във връзка с назначаването му като директор на Националната полиция, беше участието му в една акция в Лясковец, където загина един командос. Грешките на полицията тогава се свързват и с неговото име. Не мисля, че човек, причинил толкова голяма трагедия на едно семейство, е подходящ за вътрешен министър. Смущава и изказването на Главчев – „кой друг, друг няма“. Тоест, в МВР няма друг, освен Атанас Илков, което е жалко“.

      Според Бойко Рашков длъжността заместник-директор „не е чак толкова голяма служба“, тъй като Атанас Илков е бил регионален директор на полицията в няколко града.

      Рашков има притеснения относно изборния процес и коментира, че последният министър – Калин Стоянов – също е допуснал купуване и продаване на гласове, което е в разрез със задълженията на служебния кабинет да осигури честни избори.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ