събота, 14.09.24
14.8 C
София
15 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      След скандалната реклама с Диона: КЗП санкционира фирмата за ,,енергийния прах“

      Комисията за защита на потребителите ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона в Instagram.

      Рекламата на енергийния продукт предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Потребители реагираха остро срещу начина, по който тя е поднесена, тъй като консумацията на продукта наподобява прием на наркотично вещество. Лице на коментираната реклама е Диона, която беше задържана да шофира с положителна проба за кокаин.

      Причина за санкцията е, че липсва информация на сайта на търговеца за адреса и форма за отказ от поръчката. Междувременно от КЗП са изпратили сигнал още преди месец до Министерството на здравеопазването относно състава на продукта. Засега отговор от здравните власти не е получен. Сигнали от потребителите пък са изпратени още преди месец до институциите.

      Потребители в мрежата изразиха възмущение и поискаха постът, който популяризира продукта, да бъде докладван и свален. Някои от тях настояха, че по казуса трябва да бъде сезирана прокуратурата.

      По-късно Диона изтри поста си в Instagram, а фирмата, разпространяваща енергийния прах, закри страницата си в социалната мрежа. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ