понеделник, 16.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
21.2 C
Варна
Search Suggestions

      За 26 дни: 100 неизвинени отсъствия в парламента

      100 неизвинени отсъствия само за 26 работни дни имат депутатите от 50-ото народно събрание. Това става ясно от данните на сайта на парламента за заседанията до края на август, предаде „24 часа“.

      До края на този парламент – 27 септември, когато трябва да излязат във ваканция за предизборната кампания, на депутатите им остават още само 9 работни дни.

      Най-много неизвинени отсъствия в този мандат има групата на ПП-ДБ. Те са натрупани основно в един ден – 15 август, когато депутатите на акад. Николай Денков провалиха заседанието, за да не се приемат промените в Закона за опазване на околната среда, внесени от Делян Добрев и Николай Нанков от ГЕРБ и Станислав Анастасов от ДПС.

      18 души пък са закъснели или отсъствали от извънредното заседание на 27 август, когато депутатите се събраха за клетвата на второто служебно правителство на Димитър Главчев.

      С по две неизвинени отсъствия са Лена Бориславова, Даниел Лорер и Калина Константинова от ПП-ДБ, лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, както и новобранците в този мандат Етиен Леви, Лариса Савова, Павлин Петров и Росица Калинова от “Величие”.

      За сравнение, в предходния 49-и парламент депутатите бяха натрупали общо 1000 неизвинени за 149 заседания.

      За разлика от 49-ото НС, което би всички рекорди по наказани депутати заради лошо поведение в зала, в този мандат забележка е отнесъл само Костадин Костадинов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ