вторник, 17.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЦИК чака проверка на подписите от ГРАО за регистрациите на ДПС-Доган и БСП

      Loading the player...

      До момента Централната избирателна комисия все още не се е произнесла по документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Това беше неговият отговор, след като ЦИК отказа да регистрира за предсрочните парламентарни избори и двете коалиции, в които влизат двете фракции на ДПС – „Демокрация, права и свободи – ДПС“ и коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“. Toва съобщи зам. председателят на ЦИК Росица Матева.

      Междувременно от ЦИК дадоха и актуална информация за предстоящите избори. 24 партии и 8 коалиции са подали документи за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври до момента. Избирателите за 27 октомври са 6 640 383, а секциите ще са 11 645.

      Регистрациите на партиите и днес продължиха успешно. „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ внесе документи в Централната избирателна комисия за регистрация на коалицията за участие в предстоящите избори. ,,БСП – Обединена левица“ също се регистрира за участие в изборите. Левите се поздравиха с аплаузи след регистрацията, а председателят на БСП Атанас Зафиров изтъкна реалната алтернатива на новото обединение.

      Други партии, които се регистрираха са ВМРО и коалиция „Има смисъл“, която е съставена от две партии „Българска социалдемократическа партия“ и „Бъдете смели“, съобщи бившият член на партия „Величие“ Виктория Василева.

      Утре е последният срок, в който партиите и коалициите могат да се регистрират в ЦИК за парламентарните избори.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ