събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Валентин Тончев: Целта на Пеевски е да унищожи ДПС

      "Той иска да открадне марката ДПС"

      Целта на Делян Пеевски е да унищожи ДПС, да открадне марката ДПС, за да се яви с нея на избори и да я трансформира в еднолично търговско дружество. Това заяви в ефира на БНТ Валентин Тончев – независим депутат, ДПС.


      „Вчера преди всичко се случи най-логичното нещо. Ние изпълнихме волята на близо 400 000 избиратели на Движението за права и свободи и подадохме заявление за самостоятелно участие на изборите на 27 октомври. Важно е да се отбележи, че ние от самото начало заявявахме, че целта на лицето Пеевски е да унищожи ДПС, да не допусне волята на членовете на ДПС да бъде изразена и да открадне марката ДПС, за да се яви с нея на избори, за да я трансформира в еднолично търговско дружество. Това беше целта и ще направим всичко възможно да я предотвратим“, каза Валентин


      По думите му ЦИК е подложен на мутренски натиск от Пеевски още от деня на регистрацията за участие в изборите – 2 септември.

      „Какво значи неподготвени сме юридически? Ние видяхме как ЦИК реагира на 2 септември, след груб натиск и мутренски подход от Пеевски, ЦИК не можа де излезе с решение на посочения казус. В хронограмата на ЦИК ясно е записано, че заявления за участие в изборите се приемат на 2 септември от 9.30 ч. в ЦИК. Колко политически субекта имаше в 9.30 ч.? Имаше един, дойде на място и председателят на ДПС Джевдет Чакъров“, подчерта Тончев.

      Независимият депутат е категоричен, че „Делян Пеевски никога не е държал печата, никога не е бил оторизиран да държи банковите сметки на Движението за права и свободи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ