четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Категоричен успех за Манчестър Юнайтед

      Червените дяволи победиха Саутхямптън след голове на Де Лихт, Рашфорд и Гарначо, а Онана спаси дузпа

      Манчестър Юнайтед се реваншира на своите фенове след трагичната загуба от Ливърпул в миналия кръг и победи като гост Саутхямптън с 3:0. За успеха на възпитаниците на Ерик Тен Хаг точни бяха Матайс Де Лихт и Маркъс Рашфорд през първото полувреме, както и Алехандро Гарначо в края. Мачът можеше да се развие по съвсем различен начин, ако нападателят на светците Камерън Арчър не беше пропуснал дузпа в 33-та минута. Лошата новите за гостите е свързана с контузиите на цели трима защитници – голмайсторът Де Лихт, Мазрауи и Лисандро Мартинес. Официален дебют за новия си отбор направи дошлият от ПСЖ Мануел Угарте.

      Първото опасно положение дойде в 7-та минута, когато Тайлър Диблинг проби самостоятелно и стреля, но стражът Онана спаси. Малко след това Юнайтед отговори. Кристиян Ериксен пусна прекрасен пас към Зиркзее, а нидерландецът пропусна отблизо. Секунди по-късно Мазрауи пробва късмета си, но изстрелът му не затрудни Рамсдейл. Последваха няколко положения за Саутхямптън, като от изгодна ситуация с глава не успяха да се възползва Огочувку.

      Ключовият момент в сблъсъка дойде малко след половин час игра. Диблинг проби за пореден път през зоната на Диого Далот, португалецът го фаулира и главния рефер отсъди дузпа за домакините. С изпълнението се нагърби Камерън Арчър, но Онана спаси не особено доброто изпълнение. При добавката нападателят отново пропусна. В следващите няколко минути червените дяволи отговориха светкавично на предизвикателството. Първо Зиркзее беше близо до гол. След последвалия корнер и късото изпълнение се стигна до центриране и защитникът Матайс Де Лихт реализира с глава – 0:1. Този гол даде импулс на манчестърци и на сцената излезе Маркъс Рашфорд. Англичанинът вкара второ попадение за отбора си след премерен удар по земя в долния ляв ъгъл – 0:2. До края на полувремето Де Лихт пропусна възможността да вкара втория си гол в мача.

      През по-голямата част от второто полувреме играта бе спокойна, като играчите на Манчестър спокойно контролираха темпото и не даваха никакви шансове на Саутхямптън. Тъкмо обратното, с нови пропуски се отчетоха Мазрауи, Амад Диало и Рашфорд. Мениджърът на светците Ръсел Мартин направи четворна смяна в опит да промени хода на събитията, но това не подейства. В 76-та минута Джак Стивънс направи безумен фаул в своята половина на тъч-линията, като с бутоните уцели коляното на Гарначо – директен червен картон. Това даде още по-голям комфорт на хората на Тен Хаг и в последните секунди те стигнаха до класически аванс. Диого Далот проби по крилото, достави удобна топка на Гарначо и аржентинецът вкара отблизо – 3:0. Със своя успех Юнайтед се изкачи до седмата позиция с 6 точки, докато Саутхямптън остава предпоследен без никакъв актив.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ