четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
17.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ: Над 720 000 деца прекрачват училищния праг днес

      Loading the player...

      Днес официално се открива новата учебна година. Над 720 000 са учениците в страната, като 58 000 ще прекрачат училищния праг за първи път.

      2331 училища отварят врати, за да посрещнат учениците си на 16 септември. 1000 полицейски екипа, ще следят за безопасността по пътищата и в районите на учебни заведения и детски градини.

      Днес полицейските автомобили ще се движат с пусната светлинна сигнализация. В ход е и традиционната акция „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя“.

      Голямата новина за тази учебна година е, че за първи път са осигурени безплатни общообразователни учебници и за децата от 8. до 12. клас за тази учебна година.

      Държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото откриване на учебната година в 128 СУ „Алберт Айнщайн“ от 10:00 часа в София. Президентът ще произнесе слово в рамките на церемонията и по-късно ще проведе среща с ръководството и преподавателския екип на учебното заведение.

      От 10.30 чaса вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие новата учебна година в Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец.

      Премиерът Димитър Главчев ще участва в тържественото откриване на новата учебна година в 35 СЕУ „Добри Войников“ от 10:00 часа в София.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      1 коментар

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ