четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
17.3 C
Варна
Search Suggestions

      Тагарев: Още днес трябва да излезе анализът от черната кутия на падналия самолет

      „От разпространеното от очевидци видео, заснето в последните мигове на падналия самолет, не се вижда да е имало техническа повреда. Това обаче категорично ще се потвърди от записа на черната кутия.“ Това коментира бившият военен министър Тодор Тагарев за катастрофата на военния самолет L-39ZA в района на Трета авиобаза в Граф Игнатиево.

      Тагарев добави, че би трябвало още днес да излезе анализът от черната кутия, защото тя е намерена запазена.

      „Черната кутия и записите от командния пункт ще покажат дали пилотите не са предприели маневра с по-голям риск. Вероятно днес данните в кутията трябва да са разчетени и анализът да е готов. Стана ясно, че кутията е в сравнително добро състояние и би трябвало и тук да бъде разчетена“, обясни още той.

      Според него Министерството на отбраната е реагирало неадекватно в първите моменти на инцидента.

      „Рискът е бил да се прави ли маневрата на такава ниска височина, или не. Пилотите са го направили. Смятам, че е необоснован риск е имало. Възможно е организаторите на това шоу да са надценили възможностите на пилотите“, каза още Тагарев.


      Според него те трябва да са били перфектно подготвени.

      „Перфектно трябва да бъде планирано и управлявано всичко. Според мен там някъде е разковничето и проблема с причините за катастрофата е някъде там. Искали да се покажат колко са добри, ценни и важни, донякъде е обичайно за бойните пилоти“, каза още бившият военен министър.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ