четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Хюсни Адем: Пеевски ще направи всичко да си купи изборите

      – Г-н Адем, марката „ДПС“ отиде в Делян Пеевски. Как е станало това ?

      Марката „ДПС“ не може да бъде иззета или да отиде при някого, защото марката „ДПС“ е на Ахмед Доган. Той е създателят на тази марка, а той е в сърцата на всички членове и симпатизанти. Още на 10 юли Ахмед Доган каза, че има опити за вътрешнопартиен преврат. В този грозен политически акт марката да се отнеме от създателя, за съжаление, се приложиха безпринципни похвати, без да се спазват правила и процедури. И за още по-голямо съжаление, бяха използвани независими органи при прилагането на тези безпринципни похвати.

      – Превзето ли е ДПС?

      – ДПС не може да бъде превзето и гласоподавателите ще имат възможност да гласуват за ДПС на 27 октомври на тези предсрочни парламентарни избори. Няма как да се превземе лоялността на членовете и симпатизантите към общите принципи, цели и идеали, приети доброволно и спазвани солидарно и точно, според общия договор, който са декларирали, че ще спазват – програмата и устава на партията още при членуването си. Колективното тяло на ДПС има достатъчни силни структури и лоялни членове и превземането е невъзможно.

      – Как ще бъдете разпознаваеми хората около Ахмед Доган, с какво?

      – Ахмед Доган е най-влиятелната политическа фигура в България и Европа от падането на комунистическия режим до днес. Той и хората около него ще бъдат разпознаваеми с автентичното си и принципно присъствие, с националния призив „България без Пеевски“, който запуши политическата система на страната и възпрепятства създаването на редовен кабинет заради личностното си оцеляване. Автентичното ДПС на Ахмед Доган е било винаги предвидим, коректен и най-вече разпознаваем партньор със своите евроатлантически ценности.

      – Ще видим ли Ахмед Доган на предизборни плакати, ще се върне ли в оперативната политика?

      – Разбира се, ние не веднъж вече заявихме това и всички симпатизанти го искат. Навсякъде почетният председател Ахмед Доган е номиниран и е активен участник в оперативната работа на партията.

      – Как гледате на работата на независимите институции ЦИК и ВАС към момента…

      – Институциите действат според разписаните им нормативно правомощия. Напрежение се появява при общественото говорене, което тълкува техните действия в публичното пространство. Допуска се пристрастие, което пропагандно наслоява напрежение. Традиционно от ДПС не коментираме решенията на съда, но факт е обаче, че беше извършено грубо посегателство от страна на Пеевски. Най-дразнещо е мълчанието на определени партии и институции.

      – Кой и как ще подрежда листите. Ще видим ли и там обжалване…

      – Подреждането на листите е ангажимент на легитимните и оторизирани за това структури, като последната дума има почетният председател след провеждане на консултации. Включването на лица и техния пореден номер е въпрос на прозрачно общуване в партията, на доверие в качествата на номинираните кандидати. В момента текат процедури за номинации и консултации за утвърждаване на листите от цялата страна и лично почетния председател д-р Ахмед Доган ще утвърди листите на всеки многомандатен район.

      – Как тогава да вярваме в изборите и резултатите от тях?

      – Вярата в публичните резултати се гарантира от контрол върху процеса, извършван от легитимни лица/институции и по легитимни начини/способи, както и при своевременно и вярно огласяване на резултати от извършен контрол. Натискът, който беше оказан върху ЦИК и ВАС, ни навежда на мисълта, че Пеевски ще направи всичко възможно да си купи изборите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ