вторник, 24.09.24
25.8 C
София
29 C
Пловдив
25.1 C
Варна
Search Suggestions

      Калоян Методиев: Парите, с които осъдих кмета на Перник, дарих за обучение на кучета-водачи

      „Осъдих кмета на Перник за клевета и обида (твърдеше, че съм бил уволнен от президентството, обиждаше с квалификации). Съдия-изпълнител събра сумата. Преди две години обещах, че ще даря парите за обучение на кучета-водачи на слепи хора към фондация „Очи на четири лапи“. Днес изпълних обещанието си“.

      Това заяви днес независимият народен представител в отиващия си 50-ти парламент Калоян Методиев.

      В изпълнение на обещанието си, той разказва за посещението си в обучителния център: „Запознах се с екипа, наблюдавах обучение, поиграх и с едно от кучетата, разказаха ми за дейността си. Дадоха ми диплома за дарител. Имам десетки дипломи, но с тази се гордея особено. Обучителният център подготвя кучета за водачи не само за незрящи хора, но и за диабетици (особено деца), хора в инвалидни колички. Огромна дейност кипи около обучението на едно куче – отглеждане, психологически тестове на куче и човек (трябва да се напаснат), седмици на общи тренировки между двамата в центъра, проиграване на маршрути в реална градска среда из цялата територия на страната, осигуряване на последващ мониторинг, ветеринарни грижи. Всичко е в развитие и с всеки нов лабрадор се надгражда и трупа безценен опит. Мащабна и полезна работа, която заслужава подкрепа“, разказа Калоян Методиев.

      „Като депутат имах повече възможности да продължа да работя за каузата на незрящите и хората с нарушено зрение – повече охрана и сигурност през МВР, говорещи банкомати, речи от трибуната за привличане на обществено внимание към проблемите им. А те много често са общи за всички нас. Както казва един обучител: „В София тротоарите са опасни за здравите, та какво остава за слепите хора!“, заяви Калоян Методиев.

      Той припомни, че в изминалата предизборна кампания е имал среща със Съюза на слепите, но не я е обявил публично, за да не се приема като ПР. „Всичко, което им обещах тогава – го изпълних, доколкото можах за тези 4 месеца като независим депутат. Днес споделям впечатленията си от „Очи на четири лапи“, защото не съм кандидат на предстоящите избори. Не участвам в кампанията. Не търся гласове или политически дивиденти! Искам подкрепа, за да се обърне повече обществено вниманието към един важен социален и човешки проблем, за който лобирам от години.

      Да сме съпричастни и да помагаме! Това ни прави цивилизовани и истински хора!“, призова Калоян Методиев и със своя публикация в социалните мрежи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ