Search Suggestions
      събота, 05.10.24
      15.7 C
      София
      24 C
      Пловдив
      25.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Най-малко четирима мигранти, включително и дете, загинали в Ламанша

          Детето е на около четири години

          Най-малко четирима мигранти са загинали, включително и малко дете, при два отделни инцидента при опит да прекосят Ламанша, съобщава BBC. Лодка с мигранти, пътуваща към Великобритания, е поискала помощ в събота сутринта и спасителите са качили 14 души на борда, включително детето. Мигрант на лодката е транспортиран с хеликоптер до болница в Булон, Франция, а останалите пътници на лодката са продължили пътуването си.

          Френският вътрешен министър, Бруно Ретайло, каза, че детето е било „стъпкано до смърт в лодка“, и че това е „ужасна трагедия“ и трафикантите на хора „имат кръвта на тези хора по ръцете си“. Властите казват, че детето е открито в лодката. Оливие Барбарен, кмет на крайбрежния град Льо Портел в северната част на Франция, каза, че детето е на около четири години.

          Данните на Министерството на вътрешните работи показват, че на 4 октомври е имало 395 мигранти, които са пристигнали в Обединеното кралство с малки лодки без разрешение да влязат в страната, а 59 са пристигнали на 29 септември. Най-малко 194 мигранти са загинали при опит да прекосят Ламанша между 2018 г. и септември 2024 г., според оценки на Международната организация по миграция, която е част от ООН.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions