Search Suggestions
      неделя, 06.10.24
      14.6 C
      София
      20 C
      Пловдив
      21.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          ШОК! Септември победи ЦСКА

          Единственият гол вкара Бертран Фурие през първото полувреме

          ЦСКА допусна изненадваща загуба от новака Септември в среща от 11-тия кръг на Ефбет лига. Двубоят се играя на националния стадион „Васил Левски“. Победното попадение реализира Фурие в 39-та минута. По този начин двата отбора остават с по 10 точки в долната част на класирането. Това е пореден малко очакван резултат за червените през сезона и по този начин те се отдалечават все повече от челните позиции. Другата лоша новина за Александър Томаш и щаба му са контузиите на трима основни състезатели – Лиъм Купър, Лумбард Делова и Джеймс Ето’о. С днешния си успех Септември постигна първа победа над опонента през новия век.

          В началните минути домакините имаха териториално превъзходство и владееха топката, но без да създават особено опасни положения. След четвърт час игра Илиян Илиев-младши отправи удар с глава, но коженото кълбо излезе в аут. Преди това Исека не успя да засече опасно подаване на Фаетон. В 22-та минута Борислав Рупанов подаде към Фурие, който се забави и Купър изчисти. При единоборството шотландецът получи контузия и напусна играта. От последвалия корнер Рупанов остана непокрит и с глава от чудесна позиция изтърва добра възможност.

          Малко преди края на полувремето гостите откриха. Асен Чандъров напредна през центъра, опита подаване, което се отби от Кордоба. За съжаление на бранителя топката отиде право във Фурие, а той останал сам срещу Бусато, реализира – 0:1. Веднага след попадението червените опитаха да реагират, ала Исека бе блокиран от Мартин Христов. В последните мигове на полувремето дойде най-дискусионната ситуация. Кареасо падна на границата на наказателното поле, претендирайки, че е бил ударен от противник. Главният съдия Стоян Арсов отсъди пряк свободен удар. В последствие той беше привикан от ВАР-асистентите, за да разгледа ситуацията за евентуална дузпа. Арсов прецени, че контактът не е достатъчно сериозен и така ЦСКА остана с празни ръце.

          В началото на второто полувреме Митко Митков стреля без успех. След това Ето’о шутира отдалеч, но вратаря на Септември се справи. Последна добър пробив на Фаетон по крилото, като той върна топката, а Линдсет и Коялипу си попречиха кой да стреля качествено – изпусната възможност. Около час след началото на мача гостите можеха да дублират преднината си, но гредата ги спря. Чандъров пробва късмета си с глава, след пас на Рупанов. Вратарят на ЦСКА само изгледа топката, но тя не попадна в мрежата му. В 63-та минута Исека също опита късмета си, но встрани. Последваха опити на Линдсет, Локило и Коалипу, но до равенство така и не се стигна. Края на срещата бе белязан от червен картон на Митков от Септември, но дори това не помогна на хората на Александър Томаш да регистрират пореден унизителен провал през кампанията.

          С успеха си Септември събра 10 точки и е на 13-то място. ЦСКА има същия точков актив и е една позиция по-напред. В следващия кръг червените ще имат дерби с Левски, а новаците приемат шампиона Лудогорец.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions