Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Григор Димитров отнесе набързо швейцарец

          Здравенякът Доминик Щрикер изобщо не затрудни българина

          Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в зала от сериите АTP 250 в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 767455 евро.

          Българинът победи без никакви проблеми швейцарския левичар Доминик Щрикер, който в момента е номер 317 в световната ранглиста с 6:3, 6:2 за час и 10 минути игра.

          Здравенякът отстъпваше по всички показатели на доста по-опитния Григор и не го затрудни с абсолютно нищо.

          Нашето момче изигра един от най-добрите си мачове през годината и показа тенис на много високо ниво. 

          Хасковлията беше изключително солиден на корта през целия мач, като първит сервис и бекхендът му бяха на отлично ниво. Димитров завърши мача с шест аса и четири двойни грешки, но пък спаси и седмете възможности за пробив, открили се пред съперника му. Той вкара 72% от първото си подаване и спечели 81% от разиграванията на него.

          Гришо спаси две точки за пробив в третия гейм на първия сет, за да поведе с 2:1 срещу скромния швейцарец, който е под номер 317 в световната ранглиста. Двамата бяха равностойни до 3:3, като българинът преодоля един критичен момент, в който спаси точка за пробив, поведе с 4:3, след това сам взе подаването на съперника и затвори първата част при 6:3 за 31 минути.

          Димитров започна много силно втория сет, като поведе с 4:0, реазилизайки два поредни побива и взимайки общо седем поредни гейма. Едва при този резултат Щрикер успя да спечели свое подаване за 4:1, но след това родният тенисист отново показа превъзходството си за 5:1. Швейцарецът успя да вземе още един гейм до края, но българинът затвори мача на свой сервис с 6:2.

          В спор за място на финала хасковлията ще се изправи срещу нидерландеца Талон Грикспоор, който се наложи над Холгер Руне от Дания със 7:5, 7:6 (5). Григор има добри спомени от последния сблъсък с Талон. Той записа експресна победа над него на USA Open с 3:0 сета.

          Това ще бъде пети полуфинал за него през годината. Мачът ще започне не пред 19:00 в събота.

          Победителят даде блицинтервю след двубоя.

          „Изиграх добр мач. Много мощен съперник е Щрикер. Признавам, че ме затрудни. В първите 3-4 гейма ме накара да съм нащрек. Постепенно влязох в ритъм. Точка за точка, това беше целта ми. Физически също бях по-добре. Беше забавно да играя пред вас.

          Дали съм най-забавния тенисист? (смее се). О, не, не знам как да ви отговоря. Хуморът помага на корта и извън него. Хубаво е да се насладя на пхриятните моменти, които изживях тук, в Стокхолм“, заяви Димитров.

          33-годишният Димитров е поставен под номер 3 и почива в първия кръг. Гришо е десети в световната ранглиста.

          В Стокхолм българинът спечели първия трофей в кариерата си през 2013 година, а през 2014 и 2017 година достигна до финала.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions