Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          ДОКЛАД: Яхия Синуар може да е наредил на Хамас да екзекутира заложниците, ако бъде убит

          Гершон Баскин, който ръководеше преговорите по сделката Шалит от 2011 г., описа ситуацията като „момент на възможност или гибел"


          Бившият лидер на Хамас Яхия Синуар може да е издал заповед за екзекутиране на всички останали израелски заложници в Газа, ако бъде убит, съобщи The Telegraph във вторник, цитирайки водещия израелски преговарящ за заложници Гершон Баскин.
          Баскин, който изигра ключова роля в преговорите през 2011 г., които осигуриха освобождаването на израелския войник Гилад Шалит в замяна на над 1000 палестински затворници, включително самия Синуар, описа настоящата ситуация като „момент или на възможност, или на гибел“. Той обясни, че ако слуховете са верни, съдбата на останалите 101 заложници в Газа, най-малко 60 от които се смятат за живи, може да бъде ужасна.
          „Момент на съдба, защото има слухове, че Синуар е инструктирал хората, държащи заложници, че ако той бъде убит, те трябва да убият заложниците им“, каза Баскин пред The ​​Telegraph.
          Той добави, че въпреки че слуховете не са потвърдени, те трябва да се приемат „на сериозно“ в светлината на последните инциденти, при които бяха убити заложници. През август Хамас уби шестима израелски заложници в Рафа, след като израелските сили се приближиха до тунела в Газа, където бяха държани в плен.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions